CO-CREATIE MET

Collin werkt samen met specialisten vanuit verschillende disciplines om zo tot interessante ontwikkelingen te komen. Deze zijn gericht op zowel innovatie, duurzaamheid en milieu. Door het uitwisselen van vakkennis ontstaan er nieuwe inzichten waarmee oplossingen bedacht kunnen worden. Wij hechten grote waarde aan onze co-creaties en nemen graag kennis van eventuele andere toekomstige samenwerkingsverbanden.

STUDIO BAAN

RECYCLING

PRODUCTEN

& SERVICES

HOCHSCHULE NIEDERRHEIN

Vanuit een passie voor innovatie, creativiteit en conceptontwikkeling, creëert Studio Baan de ultieme mix tussen Trend Forecasting en de daadwerkelijke omzetting in commerciële producten. Studio Baan transformeert de trends en stromingen voor elke sector in strategieën, creatieve concepten en ideeën, zowel innovatief als actiegericht. Studio Baan is de verbinding tussen diverse specialismen en organisaties en begeleid samenwerkingsprojecten. Studio Baan werkt binnen de filosofie van de Blauwe Economie, met Gunter Pauli als grondlegger. Zijn lijfspreuk ‘Creating a healthy and happy planet with what we did not know we have’, sluit geheel aan bij de denkwijze van Collin.

PROJECT TUSSEN STUDIO BAAN EN COLLIN: PLASTIC SOEP

Sandra Baan en Rob Seuren van Collin zijn partners in het traject biologisch afbreekvisnet: ‘De concentratie van afvalkunststof in de oceanen, ook wel plastic soep genoemd, krijgt steeds meer aandacht. Minder bekend is het dumpen van visnetten. Jaarlijks zo’n 64 miljoen kilo visnet blijft achter in de zeeën en is verantwoordelijk voor de dood van miljoenen dieren. Studio Baan in Venlo werkt nu samen met technologen, chemici en afvalverwerkers aan een biologische afbreekbaar visnet.’

Collin gaat binnenkort een samenwerking aan met de Hochschule Niederrhein om zo de grenzen van de restmaterialen en grondstoffen opnieuw op te zoeken. Studenten van Hochschule Niederrhein zullen kijken naar de eigenschappen van de materialen, naar mogelijke innovatie betreft de verwerking van restmaterialen en naar duurzaamheid.