top of page

OpenWaste is actief in steeds meer binnensteden

De stad Eindhoven zet een grote stap vooruit in de verduurzaming van stadslogistiek met de komst van OpenWaste®. Dit vernieuwende initiatief, dat al succesvol is geïmplementeerd in negen andere Nederlandse steden, waaronder Venlo, Amersfoort en Zwolle, introduceert nu zijn diensten in de binnenstad van Eindhoven. OpenWaste®, een coöperatief samenwerkingsverband van diverse afvalinzamelaars, markeert een belangrijke mijlpaal in het streven naar een emissievrije binnenstad.

Door de handen ineen te slaan gaan de normaal concurrerende afvalinzamelaars een unieke samenwerking aan binnen OpenWaste®. Dit collectief heeft als doel de stadslogistiek te verduurzamen door een afname in verkeersdrukte, geluidsoverlast en de uitstoot van schadelijke emissies. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gezamenlijk gebruik van inzamelvoertuigen voor de gescheiden inzameling van bedrijfsafval.

t

De lokale inzamelaars Van Happen Containers, BNext, Van Kaathoven en REMONDIS Nederland B.V. bundelen hun krachten in Eindhoven. Van Happen Containers zal hierbij een centrale rol spelen door zowel de inzamelwagen als het personeel te leveren. Mark van Happen, directeur van Van Happen Containers en trots lid van OpenWaste®, deelt zijn visie: “Deze samenwerking stelt ons in staat om door middel van samenwerking met slechts één inzamelvoertuig het afval in te zamelen, wat bijdraagt aan een schoner, toegankelijker en veiliger Eindhoven. We zijn verheugd om dit nieuwe hoofdstuk in Eindhoven te starten!”

Een Ambitieus Collectief Vooruitzicht

Met het doel om tegen 2025 in totaal 40 binnensteden te bedienen, benadrukt OpenWaste® het belang van uitbreiding en samenwerking tussen zowel private als publieke afvalinzamelaars. Thijs Pennink, voorzitter van OpenWaste®, legt uit: “Onze ambitie om versneld over te gaan op emissievrije inzameling vereist de inzet van meer partners. Wij nodigen daarom andere inzamelbedrijven uit om zich bij ons aan te sluiten en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.”

De introductie van OpenWaste® in Eindhoven is een significante vooruitgang voor zowel de coöperatie als voor de lokale ondernemingen en bewoners, die zullen profiteren van efficiëntere en milieuvriendelijkere afvalinzameling. Dit initiatief benadrukt de toewijding van Eindhoven aan innovatie en duurzaamheid binnen de stedelijke logistiek.

Het originele artikel is terug te lezen op onderstaande link

https://openwaste.nl/eindhoven-omarmt-openwaste-voor-duurzame-bedrijfsafvalinzameling/

OpenWaste_Eindhoven_2024-10-2048x1365.jpg
bottom of page