RECYCLING

PRODUCTEN

& SERVICES

OVER ONS
ONTZORGEN

Collin vindt het belangrijk om goede service te bieden aan haar klanten. Wij  begeleiden u van begin van de goederenstroom tot aan het eind en zijn zo in staat u een optimale dienstverlening te bieden. Ons doel is om hoogwaardige oplossingen voor al uw reststromen te vinden. Terwijl wij controle houden over al uw reststromen, kunnen onze klanten zich op hun corebusiness richten. Kortom Collin ontzorgt.

MAATWERK

Collin is uw partner voor al uw reststromen. Samen met u bedenken wij passende oplossingen. Wij kunnen u hierin al vanaf het begin van de keten begeleiden. Op basis van jarenlange ervaringen binnen uw sector geven onze specialisten u graag advies op maat.​

FLEXIBILITEIT

Naast hoogwaardige oplossingen op maat, biedt Collin brede ondersteuning aan haar klanten. Flexibiliteit vormt hiervoor de basis. Wij begeven ons binnen de gehele verwerkingsketen van reststoffen en zijn  specialist binnen verschillende marktcompetenties. Door deze expertise zijn wij in staat volledig met u mee te denken. Wij zijn daardoor een zeer flexibele partner.

ONZE NORMEN

Collin als "regisseur in de keten" dat is ons streven. Met onze jarenlange ervaring en ons specialisme nemen wij nu deze taak op ons. Elke dag zetten wij onze zoektocht voort in de wereld van het verwerken van verschillende materialen  en proberen wij de hedendaagse technologische inzichten en mogelijkheden maximaal te benutten. Van belang is de bereidheid om te leren. Wij houden onze ogen open.

Onze ambitie is groot. Besef van onze markt en de snel veranderende nieuwe economie dragen hier aan bij, dit maakt onze ambitie alleen maar groter.

Daarom zoeken wij graag met onze klanten de dialoog op om de ultieme oplossingen, die op dat moment realistisch voorhanden liggen, te kunnen implementeren.

Ed Collin

GESCHIEDENIS

Collin is een van origine Venloos familiebedrijf en bestaat sinds 1898. Als allround inzamelaar en bewerker van reststoffen is Collin de economisch, milieuhygiënisch en maatschappelijk verantwoorde oplossing voor al uw reststoffen.

Sinds onze oprichting dragen wij zorg voor een schonere leefomgeving en beter milieu. Collin is daarmee wellicht het oudste, nog bestaande recyclingbedrijf van Nederland dat nog steeds in familiebezit is. Collin startte ooit met de inzameling van glas en het importeren van vulmateriaal uit Afrika ten behoeve van respectievelijk de glasindustrie en de meubelindustrie. In de loop van de jaren zijn de recycle-activiteiten sterk uitgebreid en hebben wij talloze andere services toegevoegd.

Vanaf begin 2016 werken wij onder de pay-off ‘Partner in processing and raw materials’.
Vandaag de dag beschikken wij over een 7 hectare groot bedrijfsterrein met een multifunctioneel reststoffencentrum. Hier werken circa 35 vakkundige medewerkers. In ruim honderd jaar is Collin uitgegroeid tot een zeer vakkundig afvalverwerkingsbedrijf, dat heden ten dage beschikt over een verwerkingscapaciteit van enkele honderdduizenden tonnen per jaar.