top of page
OpenWaste inzamelingen in Tilburg & Den Bosch

Vanaf begin maart zal het logo van OpenWaste® vaker te zien in het straatbeeld van Tilburg en Den Bosch. OpenWaste® gaat starten in de binnensteden van Tilburg en Den Bosch. Een nieuwe mijlpaal voor OpenWaste® alsook voor de bedrijven en inwoners van Tilburg en Den Bosch.

OpenWaste® is een coöperatieve samenwerking van meerdere afvalinzamelaars. In de basis zijn de inzamelaars concurrenten van elkaar die afzonderlijk van elkaar inzamelen. Met dit collectief gaan ze in de operatie de samenwerking met elkaar aan met als uiteindelijke doel: emissievrije stadslogistiek in heel Nederland. Na implementaties in 7 andere steden in Nederland, waaronder Venlo, Amersfoort en Zwolle, is het nu tijd om te starten in de binnensteden van Tilburg en Den Bosch. Emissievrije inzameling in Tilburg en Den Bosch volgt in de nabije toekomst. De kortetermijnwinst is de afname van verkeersdrukte, afname van geluidsoverlast en het verminderen van uitstoot van schadelijke emissie door de afval inzamelwagens.

In Tilburg en Den Bosch zijn het de inzamelaars Van Happen Containers, BNext, Van Kaathoven en REMONDIS Nederland B.V. die de samenwerking met elkaar opzoeken. Hierbij zal Van Happen Containers de daadwerkelijke inzamelwagen en personeel leveren in de operatie. Mark van Happen, directeur van Van Happen Containers en lid van OpenWaste®, verheugt zich op deze mooie stap: “Door voortaan met één inzamelvoertuig de gescheiden afvalinzameling te verzorgen, dragen we bij aan een schonere, beter bereikbare en veiligere binnenstad. We zijn ontzettend blij dat we gaan starten in Tilburg en Den Bosch!”.

Uniek collectief
OpenWaste® heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2025 maar liefst 40 binnensteden geïmplementeerd te hebben. Dat kunnen de huidige 12 leden niet alleen, aldus Thijs Pennink, voorzitter OpenWaste®: “onze doelstelling is zo stevig omdat we versneld toe willen werken naar emissievrije inzameling. Daarom nodigen wij andere inzamelbedrijven van harte uit om zich bij ons aan te sluiten. Dat geldt voor zowel private als publieke organisaties”.

bottom of page