top of page
Nu ook OpenWaste inzamelingen in Zwolle & Enschede

OpenWaste is actief in steeds meer binnensteden

Zwolle is de vierde stad waarin OpenWaste nu actief is. Eerdere implementaties waren in VenloApeldoorn en Amersfoort. In de komende weken zullen Enschede en Hengelo het voorbeeld van Zwolle volgen. Daarmee zet OpenWaste weer nieuwe stappen naar haar doel om in 2025 emissievrij in te zamelen in 40 binnensteden.

Een paar weken geleden werd al aangekondigd dat OpenWaste ging starten met inzameling van bedrijfsafval en papier/karton in de binnenstad van Zwolle. Vrijdag 3 november stond de eerste OpenWaste inzamelwagen klaar voor de Sassenpoort en werd het startsein gegeven voor OpenWaste in Zwolle. Een geweldige stap in verduurzaming van de binnenstad van Zwolle.

Meer lezen over het startsein in Zwolle?

https://openwaste.nl/zwolse-afvalinzamelaars-geven-startsein-openwaste-in-zwolle/

Naast Zwolle sloot deze week ook de stad Enschede aan

Na de aftrap in Venlo, volgden AmersfoortApeldoorn en Zwolle is het nu tijd om te starten in de binnenstad van Enschede. Emissievrije inzameling in Enschede volgt in de nabije toekomst. De kortetermijnwinst is de afname van verkeersdrukte, afname van geluidsoverlast en het verminderen van uitstoot van schadelijke emissies door de afval inzamelwagens.

Meer lezen over OpenWaste in Enschede?

https://openwaste.nl/binnenstad-van-enschede-wordt-schoner-door-start-openwaste/

bottom of page